fakta.ba

Islamska zajednica u BiH dodijelila 200 prehrambenih paketa za četiri udruženja

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posredstvom…

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posredstvom Ureda za društvenu brigu dodijelio 200 prehrambenih paketa za četiri udruženja.

Stručni saradnik Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Emina Bešlija podsjetila je da Islamska zajednica kontinuirano pruža podršku socijalno ugroženim pojedincima, porodicama, ustanovama i udruženjima.

Po njenim  riječima, ta pomoć se ugleda u dodjeli prehrambeno-higijenskih paketa, novčanih bonova, dodjeli prerađevina kurbanog mesa, stipendiranju učenika i studenata i drugo.

– Sva ova sredstva za dodjelu pomoći Rijaset izdvajaju iz Fonda Bejtul-mal i određenog broja donacija. Dodjela pomoći se odvija tokom cijele godine, a intenzivirana je tokom mjeseca ramazana – navela je Bešlija, te dodala da tokom godine bude izdvojena pomoć za više od 3.000 osoba.

Pomoć je danas dodijeljena udruženjima „Samostalni korak“, „Zdravo živi/sretno stari“, „Romane asva – Romska suza Zenica“ i „Braća Romi“.

Rijaset Islamske zajednice u kontinuitetu pruža podršku i dodjeljuje pomoć najranjivijim kategorijama stanovništva, javlja MINA.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba