fakta.ba

Izabran novi gradonačelnik Brčkog: Evo ko je Zijad Nišić

Na današnjoj sjednici Skupštine Brčko Distrikta smijenjen je gradonačelnik Distrikta…

Na današnjoj sjednici Skupštine Brčko Distrikta smijenjen je gradonačelnik Distrikta Brčko Esed Kadrić (SDA), a nakon toga je za novog gradonačelnika imenovan Zijad Nišić, funkcioner Stranke za BiH.

Ovakvo rješenje, koje je bilo inicijativa NiP-a, Stranke za BiH, SBB-a i SDP-a, podržali su svi zastupnici u Skupštini Distrikta Brčko izuzev klubova SDA i Socijalističke partije te nezavisnog poslanika Alije Denjagića.

Dugogodišnji funkcioner

Zijad Nišić je dugogodišnji funkcioner Stranke za BiH i poznato lice na političkoj sceni u Distriktu Brčko. Podršku građana za funkciju zastupnika u Skupštini Distrikta Brčko dobija od 2004. Godine, tako da mu je ovo bio peti mandat.

Na lokalnim izborima 2020. godine dobio je 1.116 glasova, što je bilo gotovo 64 posto glasova koje je njegova stranka ostvarila.

Ko je Zijad Nišić?

Od 1998. godine je specijalista interne medicine, a 2004. godine je dobio zvanje kardiologa. Godine 2006., Ministarstvo zdravstva FBiH dodjeljuje mu zvanje primarijusa.

Od 2009. prelazi u privatnu praksu i osniva svoju polikliniku.

Bio je pripadnik Armije RBiH od 1992. do 1995. godine, gdje je bio načelnik sanitetske službe 108./215. Viteške motorizovane brigade Brčko.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba