fakta.ba

Izraelska vojska pokreće novu ofanzivu i to na granici s Libanom

Pokazujući na libansku granicu na sjeveru zemlje, gdje se od…

Pokazujući na libansku granicu na sjeveru zemlje, gdje se od 8. oktobra vode žestoki sukobi s Hezbollahom i drugim palestinskim oružanim grupama, načelnik izraelskog Generalštaba Herzi Halevi rekao je: “Pripremamo operativne planove za sjever. Naš cilj je osigurati sigurnost”.

​Iz izraelske vojske objavljeno je da je Halevi posjetio komandni centar na sjeveru zemlje.

Tokom posjete, Halevi je “odobrio planove odbrane i ofanzive” i naložio svim snagama da “budu u stanju pripravnosti da poduzmu akciju”.

“Pripremamo planove za akciju na sjeveru. Naš cilj je osigurati sigurnost. Sigurnosna situacija neće ostati takva da se građani na sjeveru ne osjećaju sigurno kada se vrate svojim kućama”, rekao je Halevi.

Nakon 7. oktobra, Izrael je evakuisao područje oko Pojasa Gaze i četiri kilometra stambenih naselja na libanskoj granici na sjeveru, gdje su počeli žestoki sukobi sa Hezbollahom.

Prema brojkama koje je objavio Izrael, oko 200.000 Izraelaca, od kojih je 120.000 iz pograničnog regiona Libana, smješteno je u turističkim ustanovama, državnim pansionima i različitim kampusima unutar zemlje.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba