fakta.ba

Izraelski vojnici ubili Palestinca u blizini grada Nablusa na Zapadnoj obali

Izraelski vojnici ubili su u petak Palestinca u blizini grada…

Izraelski vojnici ubili su u petak Palestinca u blizini grada Nablusa na sjeveru Zapadne obale, nakon što je pokušao napasti vojnika na kontrolnom punktu, saopćila je izraelska vojska.

Incident je posljednja u nizu sličnih epizoda koje se dešavaju skoro svakodnevno tokom proteklih godina dana dok su se rasplamsale napetosti na okupiranoj Zapadnoj obali, izazivajući najteže nasilje u toj oblasti u duže od decenije.

Palestinsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da je muškarac 25-godišnjak iz grada Jenina, ali nije pružilo druge detalje.

Izraelska vojska je saopćila da je muškarac izašao iz automobila i prišao vojnoj ispostavi u blizini štaba brigade, uprkos tome što su ga vojnici upozorili i pucali su u zrak. Pokušao je da napadne jednog od vojnika prije nego što je drugi vojnik otvorio vatru na njega, navodi se u saopćenju.

U odvojenom incidentu, vojska je navela da je na izraelsko vozilo otvorena vatra u blizini grada Rawabi, sjeverno od Ramallaha, ali nije javljeno da je bilo rarijenih, prenosi Reuters.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba