fakta.ba

Izvršeno prvo testiranje novog tramvaja na pruzi

Funkcionalnost novih Stadler tramvaja sa infrastrukturom i podešavanje sa informacionim…

Funkcionalnost novih Stadler tramvaja sa infrastrukturom i podešavanje sa informacionim sistem za putnike, koji podrazumijeva glasovne i tekstualne najave stanica ispitivala se sinoć po prvi put na tramvajskoj pruzi u Sarajevu.

Do sada je veliki broj ispitivanja završen, uspješno je obavljena i testna vožnja unutar tramvajskog depoa, a u narednom periodu nastavit će se testiranje različitih komponenti tramvaja, kako unutar depoa, tako i na tramvajskoj pruzi.

Tramvaji su izrađeni po europskim standardima i normama. Dok traju ispitivanja i testiranja na tramvajima koji su stigli u Sarajevo, u Poljskoj jedan tramvaj, onaj koji je prvi i napravljen i koji je bio izložen na sajmu u Gdanjsku, prolazi homologaciju, tako da će svi tramvaji imati certifikat o homologaciji, baš poput tramvaja u državama Europske unije. 

„Kada se završe sva ispitivanja, prilagođavanja i testiranja na jednom, taj sistem će biti prenesen na sve tramvaje i na taj način će više njih biti spremno za puštanje u saobraćaj.

Raduje me posvećenost svakom detalju, kako bi pored sigurnosti koju ćemo imati, imali i nove funkcionalnosti u niskopodnim tramvajima, koje smo odavno i zaslužili“, poručio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba