fakta.ba

Jagodić poslao oštru poruku Sarajevu: Ne čačkajte mi po svlačionici

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić upozorio je pojedine klubove Premijer…

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić upozorio je pojedine klubove Premijer lige BiH da sačekaju prelazni rok, pa da se počnu raspitivati za fudbalere njegovog tima.

Konkretno, u fokusu je sjajni napadač Dejan Vidić, koji je sa deset golova najveće otkrovljenje u Premijer ligi BiH i njen prvi strijelac. Vidić je, navodno, na meti FK Sarajevo koje je, sudeći prema Jagodićevoj izjavi, već stupilo u kontakt s njim.

Trener Sloge je zato klubu sa Koševa poslao prilično oštru poruku i to javno.

“Ono što me u ovom trenutku pomalo zabrinjava, biću slobodan da kažem da me i ljudski razočarava, jesu nekakvi neprofesionalni, a prije ću reći neljudski i nefer potezi pojedinih klubova. Oni će se naći u ovoj mojoj priči, čačkaju po svlačionici. Čačkaju je možda ružan izraz, ali to je baš tako. Još nigdje nisam vidio da klubovi ubjeđuju moje igrače da treba da potpišu predugovore sa njima. Mi smo ozbiljan klub, naši igrači imaju ugovore sa klubom. Ako ništa drugo, treba biti dovoljno profesionalan pa pričekati 18. decembar da se definitivno završi polusezona, pa da se onda uđe u neke pregovore”, rekao je Jagodić za Meridiansport, te nastavio:

“Ovom prilikom zaista upozoravam, budite profesionalni, niko vam nije kriv što u prošlom prelaznom roku niste angažovali pojedine igrače koji su sada glavni oslonac Sloge iz Doboja. Budite strpljivi. Ja znam šta znači bolja ponuda i znam šta znači prelazni rok, ali kada prelazni rokovi dođu, onda neke stvari treba da se dešavaju, a ne ovako na ovaj način da se unosi nemir u glave igrača. Ja to ne radim nikada, nikada to nisam uradio prema mojim kolegama trenerima, ali evo mi smo negativno iznenađeni”.

Jagodić je potom konkretizovao priču i spomenuo na koga se njegove riječi odnose.

“Veliki klub poput Sarajeva treba da pričeka da završimo polusezonu. Nije problem da oni razgovaraju sa igračima. Ako naši igrači misle da će im u ovom trenutku biti bolje u Sarajevu, Borcu ili Zrinjskom, nikada im nećemo stajati na putu. Međutim, i Sloga Meridian ima svoj koncept. Mi vrlo dobro znamo šta hoćemo. Zaista sam pozitivno iznenađen time da već imamo završene zimske pripreme i planove tih zimskih priprema. Već sada mogu reći da ćemo 18. decembra dati pauzu igračima, koji će imati tri sedmice odmora. Prva će biti tzv. pasivni odmor i tu ćemo iskorsititi priliku da sa aktuelnim igračkim kadrom porazgovaramo i vidimo, i za one koji nisu zadovoljili, a i za one koji imaju neke svoje prohtjeve”.

Sloga Meridian je trenutno na sjajnom petom mjestu na tabeli Premijer lige BiH, sa 21 bodom iz 14 odigranih susreta. Zanimljivo je da su ove sezone dva puta pobijedili Sarajevo – 2:1 na Koševu i 3:0 u Doboju.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba