fakta.ba

JAJCE / Promovirana knjiga “Fićom kroz mećavu” autorice Nisvete Joldo

U punom foajeu Doma kulture Jajce sinoć je promovirana knjiga…

U punom foajeu Doma kulture Jajce sinoć je promovirana knjiga “Fićom kroz mećavu” autorice Nisvete Joldo.

Nakon prve knjige “U očevom zagrljaju” koju je posvetila svome ocu, kako je navela autorica, ovu knjigu posvećuje majci. Naime, njeni roditelji Rifet i Hajrija su bili ljudi koji su prijateljstvo, ljudskost i dobročinstvo prema svim ljudima bez obzira ko oni bili uvijek gledali iz neke nove perspektive međuljudskih odnosa.

U takvom okruženju odrasta Nisveta, možda vezanija za oca, a opet sa neizmjernom ljubavi prema majci, noseći sa sobom i rano djetinjstvo i školske i izbjegličke i djevojačke dane, nosi sa sobom sve uspomene kao u koferu koji polako klizi po galeriji na fići koji se probija kroz mećavu da dođe tamo negdje gdje nas čeka toplina doma ljubav i sreća. A tamo je majka. Iako često i sama sa nama na putu, kad dođemo do tog toplog doma ona ne odmara, ne čita novine, ne gleda TV, nije na facebooku. Ona se brine da ukućanima bude toplo i da nisu gladni. Zato je i večeras na ovoj promociji u duši svima bilo toplo, jer postoje osobe poput Nisvete, koje ne zaboravljaju svoju ni sve majke na svijetu.

O knjizi su govorili mr. Fikret Čančar, direktor Doma kulture Jajce, koji je organizator promocije zajedno sa autoricom, prof. Asima Agić, direktorica OŠ “Berta Kučera”, Jajce koja je izdavač knjige, prof. Mirela Humić i sama autorica Nisveta Joldo, dok je svoj muzički nastup imao trio Sanela i Sabahudin Hajder i Lejla Zolić.

(Izvor: Facebook)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba