fakta.ba

Javna rasprava o nacrtima zakona o imunitetu i referendumu u NSRs

Narodna skupština Republike srpske usvojila je Nacrt zakona o imuntitetu…

Javna rasprava o nacrtima zakona o imunitetu i referendumu biće održana danas u Narodnoj skupštini Republike srpske u Banjaluci.

Riječ je o nacrtima zakona o imuntitetu Republike srpske i o referendumu i građanskoj inicijativi, koji su u skupštinsku proceduru upućeni na prijedlog narodnih poslanika.

Predsjednik Narodne skupštine Republike srpske Nenad Stevandić će biti izvjestilac u ime parlamenta na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o imunitetu koja će biti održana u 11.00 časova, najavljeno je iz NSRS.

Izvjestilac o Nacrtu zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, što je prijedlog narodnih poslanika, biće šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić.

Narodna skupština Republike srpske usvojila je Nacrt zakona o imuntitetu 22. decembra 2023. godine i uputila ga u javnu raspravu u roku od 30 dana. Na istoj sjednici usvojen je i Nacrt zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, prijedlog narodnih poslanika, koji je takođe upućen u javnu raspravu u roku od 30 dana.

Cilj zakona o imunitetu je, prema riječima Stevandića, da se zaštite sve institucije koje u praksi provode odluke usvojene u Narodnoj skupštini. Zakon o imunitetu u ovom entitetu postojao je i ranije, ali ga je 2002. godine, ukinuo tadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba