fakta.ba

Kad su požari prvi je na liniji, mnogo puta donirao je krv za Jajčane, uvijek tu kad zatreba… To je Rifat Džanan Rile

Mediji si u njemu više puta pisali, a vijest da…

Kad su požari prvi je na liniji, mnogo puta donirao je krv za Jajčane i sve one u potrebi, uvijek tu kad zatreba, velika ljudina naša! Ovako je svog prijatelja Rifeta Džanana opisao Jajčanin Robert Jurišić, koji je zajedno s Džananom redovni darivalac krvi.

Rifet Džanan, inače, je zaposlenik jajačke Vatrogasne jedinice, a osim u svom rodnom gradu poznat je u cijeloj Srednjoj Bosni, pa i šire.

Facebook post Roberta Jurišića

Džanan je vrlo živopisna ličnost, životni poziv vatrogasca naučio ga je da pomaže ljudima, pa je tako uvijek na prvoj liniji kada su u pitanju radne akcije, humanitarne aktivnosti, pomoć siromašnima… Jednostavno, živi za priliku da pomogne drugom.

To mnogi prepoznaju, pa mu je prije nekoliko mjeseci čast ukazao i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, koji je prilikom proputovanja ka Krajini, izdvojio vrijeme i za druženje sa Rifetom Džananom. Kako je kasnije kazao, Džanan nije ništa molio za sebe, ali je zato predsjedniku predstavio ključne probleme svoje mjesne zajednice Vinac i zamolio ga da pomogne u njihovom rješavanju koliko može.

Džanan s Bećirovićem

Rifet Džanan odlikovan je Zlatnom značkom, koju mu dodijelila Federalna uprava civilne zaštite prije nekoliko godina.

Mediji si o njemu više puta pisali, a vijest da je u jezeru Đol spasio Srbijanca, koji se utapao, obišla je region.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba