fakta.ba

Kakvo vrijeme nas očekuje do kraja mjeseca?

Nakon razvedravanja u nedjelju, početak ove sedmice proteči će u…

Nakon razvedravanja u nedjelju, početak ove sedmice proteči će u stabilnom i nadprosječno toplom vremenu. U noći sa utorka na srijedu prostor Bosne i Hercegovine, uz pad temperature zraka zahvatiće i novo jače naoblačenje sa padavinama.

Kiša se očekuje na jugu zemlje, a na planinama snijeg. U centralnim i sjevernim područjima izgledna je susnježica. Od četvrtka razvedravanje i znatno manje oblaka, naručito na jugu zemlje. Stabilno i pretežno vedro vrijeme uslovit će u Bosni slab do umjeren mraz.

Temperature zraka tokom sedmice bit će promjenjive. U utorak jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 10°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 13°C.

Najviše dnevne temperature između 14°C i 20°C. Od četvrtka, minimalne temperature varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu zemlje do 6°C. Najviše dnevne bit će u rasponu između 3°C i 9°C u Bosni, do 12 stepeni u Hercegovini.

Prema dostupnim prognostičkim modelima, od 20.03. preovladavaće umjereno do pretežno oblačno. Tokom sedmice moguća je mjestimično slaba kiša. Izglednije prilike za padavine su u centralnim i istočnim područjima.

Jutarnje temperature osciliraće u rasponu između 6°C i 10°C u Bosni do 13°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 10°C i 15°C u Bosni, u Hercegovini do 17°C.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba