fakta.ba

Kavazović pohvalio Bećirovića i obećao punu podršku njegovom radu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je danas…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je danas reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića.

Bećirović je upoznao Kavazovića o nastojanjima Predsjedništva na poboljšanju i unapređenju prilika u kojima se nalazi naša zemlja te o brojnim izazovima s kojima se susrećemo.

Pored aktuelnih društvenih i političkih tema bitnih za Bosnu i Hercegovinu, važna tema razgovora Bećirovića i Kavazovića bila je potpisivanje ugovora Islamske zajednice s državom Bosnom i Hercegovinom.

Sagovornici su se složili da je veoma bitno da ovaj ugovor bude potpisan, kako muslimani u BiH ne bi bili diskriminirani u odnosu na katolike i pravoslavne kršćane koji odranije imaju potpisane ugovore s državom.

Složili su se, također, da ugovor Islamske zajednice s državom Bosnom i Hercegovinom ne bi smio biti predmet nikakve političke trgovine ili ustupaka.

Kavazović je pohvalio nastojanja Bećirovića u zaštiti i očuvanju interesa Bosne i Hercegovine i obećao je, u tom smislu, punu podršku Islamske zajednice njegovom radu.

Predsjednik Bećirović se interesirao za osnivanje muzeja islamske kulture i umjetnosti Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i izrazio svoju spremnost da pomogne koliko to bude u njegovoj moći.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba