fakta.ba

Kenan Kodro ima novi klubu

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Kenan Kodro (30) novi je fudbaler Ferencvaroša. Kodro u…

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Kenan Kodro (30) novi je fudbaler Ferencvaroša.

Kodro u tekućoj sezoni igra fenomenalno,te je postigao 11 golova u 18 mečeva za Fehervar i trenutno je prvi strijelac mađarske lige, što je bila dovoljna preporuka za transfer.

Za Ferencvaroš trenutno nastupaju Amer Gojak (26), Eldar Ćivić (27) i Muhamed Bešić (31), pa tako Kodro neće imati većih problema sa prilagođavanjem.

Inače, Kodro je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Real Sociedad B, Osasunu, Mainz, Grasshoppers, Kopenhagen, Athletic Bilbao i Valladolid.

Podsjetimo, Kodro se prije tri mjeseca odlučio oprostiti od fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što je njegov otac Meho smijenjen sa mjesta selektora poslije samo dvije utakmice na klupi.

Ovaj napadač je bh. timu je rekao “zbogom” na društvenoj mreži Instagram, a između ostalog, tada je prozvao i čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji su smijenili njegovog oca.

Za reprezentaciju BiH je u 15 nastupa pogađao dva puta.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba