fakta.ba

Klikin POP OR PUSH: Dizajnerski konkurs sa humanitarnim licem

Bosanskohercegovačka kompanija Klika pokrenula je nagradnu platformu Pop or Push,…

Bosanskohercegovačka kompanija Klika pokrenula je nagradnu platformu Pop or Push, u sklopu koje je objavljen konkurs za nominiranje dizajn timova, kreativnih agencija, individualnih dizajnera i programera za ovogodišnje Pop or Push nagrade.

Pop or Push nagrade pokrenute su sa ciljem prepoznavanja najviših standarda u domenama dizajna, kao i povezivanja bosanskohercegovačkih kreativnih snaga u jaku mrežu koja će neminovno imati pozitivan utjecaj na razvoj ovih branši na bh. tržištu. 

Ove godine Pop or Push nagrade dijele se u kategorijama dizajna web stranica i mobilnih aplikacija. Prijaviti se mogu dizajn timovi kompanija, kreativne agencije, ali i individualni dizajneri i programeri, bez obzira na iskustvo. 

„Pop or Push je tu da dizajnerima i programerima ponudi jedinstvenu promotivnu platformu, mogućnost transparentnog takmičenja, kao i ocjenjivanje od strane višečlanog žirija koji čine profesionalci iz industrije sa dugogodišnjim radnim iskustvom“, izjavio je Rusmir Arnautović, Head of Design, Klika. 

Pop or Push nagrade su jedinstvene i po njihovoj altruističkoj dimenziji. Prikupljena sredstva djelovanjem kroz ovu platformu, bit će alocirana na aktivnosti CSR programa (pomaganje marginaliziranih skupina, podrška mladima).

„Cilj je da pomognemo marginaliziranim skupinama, ali i da podržimo rad mladih kreativaca koji su na počecima svojih profesionalnih puteva. Sve ovo radimo vođeni idejom da dizajn uistinu mijenja živote nabolje“, izjavila je Aida Brdar, Corporate Social Responsibility Officer, Klika.

Svi dizajneri i programeri mogu pronaći puni pravilnik Pop or Push nagrada, te prijaviti svoja dizajnerska rješenja na oficijelnoj stranici www.poporpush.com, zaključno sa 15. majem 2023. godine. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba