fakta.ba

KO JE LIDIJA BRADARA / Pročitajte biografiju i imovinski karton nove predsjednice Federacije BiH

Direktorica Političke akademije HDZ-a Lidija Bradara je rođena 1971. godine…

Direktorica Političke akademije HDZ-a Lidija Bradara je rođena 1971. godine u Kiseljaku. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1998. Sa suprugom šimom ima kćerku Mihaelu.

Članica je Hrvatske demokratske zajednice BiH od 2000. godine.

Od 2000. do 2005. godine je radila u administraciji Općine Kiseljak, kada je postala profesionalni zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. To joj nije bilo prvo parlamentarno iskustvo. Na općim izborima 2002. godine osvojila je mandat u Skupštini Srednjobosanskog kantona (SBK).

Na općim izborima 2006. godine ponovo je izabrana u Skupštinu SBK-a, a istovremeno je ponovo imenovana i u Dom naroda Parlamenta FBiH. Na izborima 2010. bezuspješno se borila za mjesto u državnom parlamentu.

Direktorica je Političke akademije HDZ-a, članica Predsjedništva i Glavnog odbora Stranke, Općinskog odbora Kiseljak te Kantonalnog odbora Središnja Bosna.

Lidija Bradara je na Općim izborima osvojila mjesto poslanika u Skupštini SBK, gdje je trenutno predsjednica Kluba Hrvata. Delegirana je u Dom naroda Parlamenta Federacije. U februaru 2019. godine je delegirana u Dom naroda državnog Parlamenta. U februaru 2023. godine izabrana je u rukovodstvo Federacije BiH.

Prema zemljišnoknjižnim dokumentima, Bradara u Kiseljaku zajedno sa suprugom ima stan vrijedan 120.000 KM. U Imovinskom kartonu iz 2014. godine prijavila je da je suvlasnica kuće u izgradnji u Republici Hrvatskoj, a njezin suprug suvlasnik kuće u izgradnji u BiH. Bradara nije odgovorila na pitanja novinara CIN-a o svojoj karijeri i imovini.

(Izvor: CIN)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba