fakta.ba

Kolašinac se povrijedio, Hadžibegić na mukama: Ko će zamijeniti prvotimca Marseillea

Sead Kolašinac, prvotimac Marseillea, povrijedio se sinoć u utakmici protiv…

Sead Kolašinac, prvotimac Marseillea, povrijedio se sinoć u utakmici protiv Strasbourga (2:2). Bh. fudbaler koji nastupa ouodličnoj formi morao je napustiti travnjak u 60. minuti.

Sasvim sigurno su prizori iz Marseillea zabrinuli selektora Bosne i Hercegovine Faruka Hadžibegića jer na njegovom spisku za kvalifikacione utakmice protiv Islanda i Slovačke ne postoji prava alternativa za poziciju na lijevom boku.

Hadžibegić nije pozvao Eldara Ćivića, fudbalera Ferencvaroša, koji je kod Roberta Prosinečkog, Duška Bajevića i Ivayla Peteva bio svojevrsni “backup” za Kolašinca.

Da li će selektor Zmajeva biti primoran slati naknadne pozive, bit će poznato kada stignu izvještaji o povredi Kolašinca.

Amar Dedić i Jusuf Gazibegović dvojica su fudbalera koja bi eventualno mogla pokrivati poziciju na lijevom boku, ali ipak njihova primarna pozicija je uz desnu aut-liniju.

Podsjetimo da su Zmajevi zbog povreda ostali lišeni usluga Muhameda Bešića i Miralema Pjanića.

BiH protiv Islanda igra 23. marta na Bilinom polju, a onda tri dana poslije putuje u Bratislavu kod Slovačke.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba