fakta.ba

Komšić: Nikada nećemo odustati od Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne  Hercegovine Željko Komšić poručio je danas da…

Član Predsjedništva Bosne  Hercegovine Željko Komšić poručio je danas da je svakoj zemlji na svijetu dan nezavisnosti jedan od najbitnijih datuma te da Bosna i Hercegovina ima dva, Dan nezavisnosti i Dan državnosti.

Kazao je to kod Vječne vatre u Sarajevu, gdje je veliki boj delegacija položio cvijeće povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.

– Ovaj dan je važan jer nam govori da imamo nezavisnu i suverenu državu, mada često znamo da stvari u BiH nisu baš takve. Važan je i zbog svega što je uslijedilo, a to je agresija na BiH i mnogobrojni zločini, masakri, uključujući i genocid, kako bi se ta ista nezavisnost odbranila – istakao je.

Dodao je da 1. marta 1992. godine nije zamišljao da će se stvari odvijati na takav način.

Komšić je naglasio da je generacija kojoj on pripada branila zemlju, te je na novom generacijama da je grade.

Izrazio je sigurnost da će BiH biti u jednom trenutku bolja nego što je to danas.

– Borba se nastavlja, borba za normalnu državu koja funkcioniše na način da se slažemo oko svega što smo se dogovorili – kazao je Komšić.

Dodao je da se danas ne brani od napada koji su promijenili formu, iz tenkova i pušaka u političke pritiske.

– Nikada nećemo odustati od BiH – zaključio je Komšić.

Ispred Vječne vatre cvijeće je položio veliki broj delegacija, među kojima su bili i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, zatim delegacije vlada FBiH, Kantona Sarajevo, političkih partija i antifašističkih organizacija, te drugih nevladinih organizacija.  

(Izvor: Fena)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba