fakta.ba

Konaković: Najkasnije do ponedjeljka prikupit ćemo potpise i Nikšić će biti mandatar Vlade FBiH

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković (NiP) obratio se danas…

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković (NiP) obratio se danas nakon sjednice Vijeća ministara i prokomentarisao neke od gorućih političkih tema.

Vijeće ministara BiH je na nedavno održanoj vanrednoj telefonskoj sjednici na izvanrednoj telefonskoj sjednici donijelo odluku o slanju milion KM finansijske pomoći zemljotresom razorenoj Turskoj.

“Hitno izdvajanje sredstava u iznosu od milion KM sa našim budžetom pokazujemo kakav odnos imamo prema Turskoj. Naravno, treba da se kompletira naš politički dogovor i nadamo se da ćemo od Zorana Tegeltije što prije dobiti kompletiran budžet”, rekao je Konaković.

Ujedno, osvrnuo se i na tekuća pitanja na bh. političkoj sceni, konkretno na formiranje vlade na federalnom nivou.

“Imamo većinu u Predstavničkom domu, danas su bili neki sastanci za koje ni ja nisam znao. Sutra ili do ponedjeljka će biti prikupljeni potrebni potpisi, a Nermin Nikšić mandatar za sastav nove Vlade FBiH”, rekao je lider NiP-a.

Konaković je, također, naglasio da će raditi sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi se ubrzao put BiH ka članstvu u NATO-u, ali je dodao i da postoje pojedinci – kako na u Predsjedništvu, tako i u Vijeću ministara – koji na to pitanje ne gledaju baš tako.

Shodno posljednjoj novosti o ukidanju viznog režima sa Kosovom, Konaković je rekao da je riječ o programu ratifikacije dokumenata iz Berlinskog procesa i dodao da nije bilo “normalno” da stanovnici Kosova u Srbiju putuju sa ličnim kartama, a da im za ulazak u BiH treba viza.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba