fakta.ba

Konaković poručio Vučiću: Ne postoje državni organi Republike Srpske

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković uputio je poruku predsjedniku…

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković uputio je poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, upozorivši ga da ne postoje državni organi Republike Srpske.

– Razgovarali smo i o predstojećim važnim susretima delagacija Republike Srbije i Republike Srpske. Sa posebnom pažnjom sam saslušao predsjednika Dodika povodom svih dešavanja u RS i BiH i dogovorili smo da u najkraćem roku organizujemo skup svih državnih organa Srbije i RS-a, na teritoriji Republike Srpske – naveo je Vučić nakon današnjeg susreta s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom.
 
– RS je enitet u suverenoj državi Bosni i Hercegovini – poručio je Konaković putem društvenih mreža. 
 
– Svaki vaš dolazak u taj dio naše domovine je dolazak na teritoriju Bosne i Hercegovine, vi kao predsjednik Srbije koji je više puta rekao da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH u javnim obraćanjima trebate stvari nazivati pravim imenom – kaže Konaković.
 
Dodaje da nakon što su Vučićevi saradnici pozvali na stipendiranje studentica koje veličaju ratne zločince i počinjene zločine, nakon najave njegovih saradnika da će graditi spomenik Draži Mihajloviću, “(ne)namjerne poruke poput ovih nas vraćaju nazad, ne idemo ka stabilnosti regiona i međusobnom uvažavanju”.
 
– Naša pružena ruka je znak naše snage i naše želje da stvari idu ka stabilizaciji odnosa, nikako nije znak naše slabosti – zaključio je Konaković.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba