fakta.ba

KONAKOVIĆ SE SASTAO SA MILOM ĐUKANOVIĆEM: Crna Gora bezrezervno na strani teritorijalnog suvereniteta i integriteta BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravi u službenoj posjeti…

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori gdje se večeras sastao sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo što je ministar Konaković u posjeti Crnoj Gori ističući da je “ovako brza posjeta potvrda naših međusobnih dobrih odnosa”. Čestitao je na novoj funkciji uz želje da njegov rad u ovoj oblasti doprinese međunarodnoj afirmaciji Bosne i Hercegovine. 

– Dodao je da naše bilateralne odnose smatra dobrim i prijateljskim. Istakao je potpisani ugovor o granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Također, ukazao je na nužnost unapređenja međusobne saobraćajne infrastrukture što bi poboljšalo i turizam, trgovinsku i ekonomsku saradnju, a što je najvažnija šansa u daljem razvoju naših bilateralnih odnosa.

Crna Gora je bezrezervno na strani teritorijalnog suvereniteta i integriteta BiH uz poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Čestitao je i kandidataki status i poručio kako su EU i NATO put bez alternative –  saopćeno je.

Konaković se zahvalio na dobrodošlici, te je kazao da je “posjetama zemljama regiona, između ostalog i Crnoj Gori, želio djelima pokazati naše prioritete”.

– Istakao je činjenicu da Bosna i Hercegovina i Crna Gora ostvaruju svestranu institucionalnu saradnju u brojnim oblastima čemu će ostati predana i u narednom periodu, te da je to država sa kojom nemamo otvorenih pitanja. Dodao je da kontinuitet političkog dijaloga treba nastaviti i u narednom periodu razmjenom posjeta na visokom i najvišem nivou, te je iskoristio priliku da uputi poziv predsjedniku Đukanoviću da dođe u posjetu Bosni i Hercegovini – saopćeno je iz MVPBiH.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba