fakta.ba

Konaković se susreo s ambasadoricom UAE za BiH Nabilom Al-Shamsi

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se…

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se s ambasadoricom Ujedinjenih Arapskih Emirata za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Podgorici Nabilom Al-Shamsi.

Ministar Konaković poželio je ambasadorici dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo najavljenom posjetom ministra vanjskih poslova Ujedinjenih Arapaskih Emirata šeikom Abdullahom bin Zayedom bin Sultanom Nahynom planiranom za april ove godine. 

Ministar Konaković i ambasadorica Al-Shamsi su podcrtali izuzetno dobre bilateralne odnose dvije zemlje u proteklom periodu, ali se i složili da ima još dosta prostora za njihovo daljenje unaprijeđivanje i sveukupno poboljšanje.

Složili su se da je dobre odnose između dvije zemlje moguće unaprijediti intenziviranjem saradnje u mnogim oblastima, kao što su ekonomija, kulturna razmjena, obrazovanje, turizam.

Administrativna podrška institucija Bosne i Hercegovine je svakako potrebna za stvaranje još boljih uslova za unaprijeđenje ekonomskih odnosa sada kad se bilježi primijetno interesovanje investitora iz UAE za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu posebno u području turizma, razvoja infrastrukture, energetskom sektoru, prehrambenoj industriji i slično – saopćeno je iz MVP BiH. 

(FENA)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba