fakta.ba

Konaković: Uspjeli smo državljane BiH izvesti iz Gaze. 

"Sigurnosni aspekt je veoma važan, molim vas bez politizacije"

Dok se čekaju zvanične informacije o dolasku 36 evakuisanih bh. državljana iz Gaze koji se trenutno nalaze u Kairu, oglasio se ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

“Uspjeli smo državljane Bosne i Hercegovine izvesti iz Gaze u Egipat. Veliki broj zemalja još uvijek nije izveo svoje građane, a među njima su i neke svjetske sile. Radimo neprestano na dolasku građana BiH i njihovih srodnika u svoju zemlju. Od sinoć se povećao broj, još nekoliko lica je stiglo do Egipta”, kaže Konaković.

Nadalje, navodi kako u odluci Vijeća ministara treba da stoji tačan broj i status svih osoba koje ulaze u našu zemlju, i da se na tome radi cijeli dan.

“Ambasadori Subašić, Halilović i Kovačević su zajedno sa ostalim uposlenicima ambasada uradili odličan posao, a i dalje rade. Krizni štab u MVP radi bez prestanka, imamo odličnu komunikaciju sa Ministarstvom sigurnosti i ostalim institucijama. Dovodimo kući ljude iz ratom zahvaćenog područja, a u svakoj prilici se zakoni naše zemlje moraju poštovati, sigurnosni aspekt je veoma važan”, objavio je Konaković na društvenim mrežama.

On je apelovao na medije da ovu temu ne koriste u političke svrhe, jer je riječ o ozbiljnom procesu.

“Ne možemo informisati o svakom potezu koji povučemo, molimo vas za razumijevanje i profesionalno izvještavanje”, kazao je Konaković.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba