fakta.ba

Kordić otvorio konferenciju ‘Edukacija i zadržavanje radne snage u turizmu i ugostiteljstvu’

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić otvorio je u četvrtak konferenciju "Edukacija…

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić otvorio je u četvrtak konferenciju “Edukacija i zadržavanje radne snage u turizmu i ugostiteljstvu”, koju je organizirao Turistički klaster Hercegovina u prostorijama Centra za posjetitelje na Buni.

“Turistička klaster Hercegovina je organizacija koja zajedno s Gradskom upravom Mostara čini velike korake kako bi napravili izvjestan pomak u turizmu. Mi smo turizam prepoznali kao jednu od najvažnijih grana za razvoj ove regije i on je u svim strateškim dokumentima koje smo radili u posljednje dvije godine. Smatram kako smo na dobrom putu i kako smo počeli razvijati alate i mehanizme upravljanja turizmom, a ne da nam se on kao prije samo događa. Želim da danas imate plodonosnu konferenciju i da zaključci konferencije budu usmjereni prema svima onima koji su uključeni u turistički sektor”, poručio je gradonačelnik Kordić, naglasivši važnost odgovornog upravljanja destinacijama kako bi turizam postao održiv na duže staze.

O turističkim potencijalima županija na čijem su čelu govorili su predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin.

Ključno uvodno izlaganje na konferenciji održao je prof. dr. sc. Slobodan Ivanović, redoviti profesor u trajnom zvanju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Cilj konferencije je aktualizirati pitanje nedostatka radne snage u turizmu i ugostiteljstvu te stvoriti sinergiju između javnog i privatnog sektora kako bi se zajednički potaklo rješavanje ovog gorućeg problema, priopćeno je iz Grada Mostara.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba