fakta.ba

KRALJEVSKI GRAD ZAVIJEN U TUGU / U općini Jajce proglašen Dan žalosti zbog pogibije trojice građana

Dan žalosti proglašen je danas u općini Jajce zbog pogibije…

Dan žalosti proglašen je danas u općini Jajce zbog pogibije trojice mladih građana Senada Poške, Elvira Čagalja i Selvedina Crnca.

Dženaza-namaz trojici tragično preminulih radnika građevinske firme “Struktura” iz Jajca bit će klanjana danas ispred Doma kulture u 14:00 sati.

Nakon toga će biti ispraćaj i ukop po naseljima gdje su živjeli. Podsjećamo, trojica radnika “Strukture” smrtno su stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 19 sati kod Mrkonjić Grada.

U nesreći su se sudarili Mitsubishi, kojim je upravljao Miroslav Kaurin (34) iz Šipova, te teretno vozilo Ford u kojem je bilo sedam osoba. Tri osobe iz Forda u nesreći su izgubile život i to Senad Poško (44), Elvir Čagalj (46) i Selvedin Crnac (42), a četiri su povrijeđene. Teže je povrijeđen Asim Kokić koji je hitno prebačen u UKC Sarajevo.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka sa policijskim službenicima Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Mrkonjić Grad.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kao i vještačenja radi utvrđivanja okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela poginulih lica, koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba