fakta.ba

Ledeno jutro širom BiH: Na Sokocu -20, Sarajevu -11…

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme…

Prema podacima FHMZ-a, jutros u 7 sati najniža temperatura zraka u BiH je ponovo izmjerena na Sokocu gdje je bilo -20 stepeni celzija.

U Bugojnu je izmjereno -15, Sarajevu i Han Pijesku -11, Tuzli, Zenici, Livnu i Drvaru -10, Gacku -9, Foči -8, Doboju i Banjoj Luci -7, Bijeljini i Višegradu -6, Stocu -5… Na Bjelašnici su izmjerena tek -2 stepena celzija.

Najtoplije je jutros u Neumu gdje je bilo 5 stepeni, a zatim u Mostaru gdje je izmjeren jedan stepen iznad 0. 

Što se tiče ostatka dana, prijepodne lokalno po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na utorak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6°C, na jugu od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. 

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -10°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba