fakta.ba

Magoda pred Evropsko rukometno prvenstvo: Kanton Sarajevo želi pomoći nacionalni tim, ovo je reprezentacija svih nas

Ministar Magoda pred Evropsko rukometno prvenstvo: Kanton Sarajevo želi pomoći…

Ministar Magoda pred Evropsko rukometno prvenstvo: Kanton Sarajevo želi pomoći nacionalni tim, ovo je reprezentacija svih nas

Muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za nekoliko dana započinje pripreme za predstojeći nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Igrači će pripreme započeti u Sarajevu, dok će 3. januara otputovati u Švicarsku, gdje će učestvovati na Yellow kupu, a potom idu u njemački Mannheim.

Tim povodom danas je na Ilidži održana i konferencija za medije.
Novinarima se obratio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo te član UO RSBiH Kenan Magoda.

„Ne smijemo zaboraviti da Rukometni savez BiH nije imao ništa, ni kancelarije, ni selektora, a kamoli da bi imao sad uslove da ide u Njemačku. Situacija na terenu nije kao što govorimo i finansijska sredstva nisu dovoljna. Vijeće ministara nas ne prati. Kad se napravi rezultat, ramena igrača, selektora, sekretara služe za tapšanje. Kanton Sarajevo želi da pomogne nacionalni tim, da ne bude podrška samo deklarativna. Koristim priliku da se zahvalim Vladi FBiH i premijeru Nerminu Nikšiću. Nadam se da ćemo u narednoj godini uspjeti da se izborimo za sistemsko finansiranje sporta u BiH. Apelujem i na kolege iz Republike Srpske da učestvuju u finansiranju reprezentacije, jer je ovo reprezentacija svih nas. I od mene veliko hvala ‘BH Telecomu'“, kazao je ministar Magoda.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba