fakta.ba

Manijaci i Horde zla zovu navijače na posljednje domaće utakmice Željezničara i Sarajeva u 2023.

Sarajevski nogometni giganti Željezničar i Sarajevo će danas i sutra…

Sarajevski nogometni giganti Željezničar i Sarajevo će danas i sutra odigrati svoje posljednje domaće utakmice u jesenjem dijelu ove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar će danas ugostiti Velež. dok će Sarajevo sutra biti domaćin GOŠK-u.

S obzirom da se nogometna lopta neće kotrljati više od dva mjeseca na Grbavici i Koševu, navijači sarajevskih klubova Manijaci i Horde zla danima pozivaju navijače Plavih i Bordo tima da dođu i podrže svoje ljubimce.

Manijaci imaju i razlog više da Grbavica bude popunjena jer slave 36. rođendan te navijačke grupe.

“Manijaci u petak protiv Veleža slavimo rođendan grupe. Bolji poziv od toga nam ne treba. Ovo je možda i posljednji rođendan koji slavimo na jugu kakvog pamtimo ukoliko dođe do njegove rekonstrukcije. Rođendan grupe je događaj na koji se trebaju odazvati sve generacije – i staro i mlado!

Utakmica protiv Posušja nam je bila dobar pokazatelj da možemo kad hoćemo. Neka protiv Veleža bude još jače i još brojnije! Budi dio spektakla na jugu, nemoj ga posmatrati sa ostalih tribina! I staro i mlado – svi na jug, svi u kop!”, poručili su Manijaci.

Horde zla su također krenule u akciju privlačenja navijača na stadion “Asim Ferhatović Hase” u duelu protiv GOŠK-a, a glavni grad Bosne i Hercegovine je oblijepljen plakatima “Svi na Koševo!”.

“U subotu, 9. decembra sa početkom u 16 sati planirano je odigravanje posljednje ovogodišnje domaće utakmice našeg voljenog kluba protiv gostiju iz Gabele. Iza nas je godina u čijoj je prvoj polovini naš klub obilježila svojevrsna kriza za vrijeme koje su nekompetentni osobe bile na čelnim pozicijama u klubu, a što je za krajnji rezultat imalo ekspresno i nenadano ispadanje iz evropskog takmičenja.

Sreća u nesreći je bila ta da je upravo to ispadanje bilo razlog zbog kojeg će tim nekompetentnim osobama biti pokazana izlazna vrata kluba, a što je automatski značilo i prekid bojkota, te povratak najvatrenijih navijača bordo kluba na domaće utakmice sa kojih su do tada odsustvovali. Drugu polovinu godine obilježila je preporođena igra Sarajeva na čelu sa novim stručnim štabom, te neizostavna gromoglasna podrška, prvenstveno sa prepunih gostujućih sektora gdje god je naš tim igrao, a pogotovo sa krcatih tribina našeg jedinog doma u kojima smo oborili historijske rekorde kada je u pitanju posjećenost. U svim utakmicama poseban naglasak je bio na sjevernoj tribini, a posebice na utakmici na kojoj je obilježen 36. rođendan Hordi zla”, stoji u pozivu Hordi zla.

“Stoga, ne preostaje nam ništa drugo nego da bez obzira na eventualne niske temperature, vjetar, kišu ili snijeg, ili neki treći premostiv razlog, u subotu koja je pred nama kao i svaku utakmicu do sada pjesmom nosimo igrače do pobjede i na taj način se zajednički oprostimo od našeg jedinog doma do prve proljetne utakmice koja je na rasporedu 17. feburara naredne godine. Svi na Koševo – svi na sjever – svi za Saraj'vo!”, poručile su Horde zla.

Susret Željezničar – Velež igra se danas na Grbavici s početkom u 18 sati, a Sarajevo – GOŠK sutra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom u 16 sati.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba