fakta.ba

Maska za lice od maslinovog ulja koja briše godine

Dobro je poznato da je maslinovo ulje od davnina nezaobilazan…

Dobro je poznato da je maslinovo ulje od davnina nezaobilazan sastojak kad je riječ o njegi ženske kože. Usto, ono itekako može pomoći i kod pomlađivanja lica.Maslinovo ulje bogato je dobrim masnoćama i antioksidansima, moguće ga je koristiti u njezi i kose, i lica, i tijela. Tajna maslinovog ulja sastoji se u činjenici da je ono po svom sastavu najbliže prirodnom sebumu naše kože. Uz pomoć ove tonizirajuće maske možete pomladiti kožu lica.

Ova je maska dobra za sve tipove kože, a posebno će koristiti umornoj, opuštenoj i uveloj koži. I cijeli proces je vrlo jednostavan. Idemo redom:

Sve što trebate je po jedna čajna žličica maslinovog ulja, vrhnja (ili jogurta), soka od limuna, soka od mrkve (ili krastavaca, krumpira ili jabuke) te jedna žlica suhog kvasca. Pomiješajte sve sastojke, a masku ostavite na licu oko 10-15 minuta. Zatim isperite prohladnom vodom.

I to je to!

(Izvor: cromoda)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba