fakta.ba

Mijatović o prvih sto dana rada Vlade FBiH: Odluke se donose jednoglasno

Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta…

Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović izjavio je da je i današnje potpisivanje ugovora s gradonačelnicima, načelnicima i obrtnicima o dodjeli grant sredstava kojima je ukupno podržano 387 projekata u iznosu više od 6,5 miliona KM, rezultat prvih sto dana rada Vlade FBiH.

Podsjetio je da je u tom periodu Vlada donijela više od 500 odluka jednoglasno, te da je u Federalnom parlamentu usvojen set reformskih energetskih zakona.

– Međutim, to ni blizu nije dovoljno, ni blizu nije u skladu sa našim planovima šta ćemo raditi u narednom periodu. Ono sa čime sam nezadovoljan jesu spore smjene rukovodilaca javnih preduzeća i to će ići mnogo brže od septembra. Onog momenta kada dovedemo adekvatne ljude, imat ćemo jača javna preduzeća i bolji tempo rada u Federaciji BiH – rekao je Mijatović.

Ono što je dobro, prema njegovim riječima, jeste ambijent u samoj Vladi gdje nema nikakvih političkih nesuglasica, nejasnoća i gdje se odluke donose jednoglasno.

– Trebamo jači tempo u Parlamentu FBiH i uraditi ono što je naš posao i za šta nas plaćaju građani, a to su bolji uslovi života za sve građane i povoljniji ambijent za privrednike u FBiH – prokomentirao je Mijatović u odgovoru na novinarsko pitanje.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba