fakta.ba

Mijatović: Trojka je Dodiku pružila ruku, a taj put se pokazao kao poguban za njega

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku i komentirao…

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku i komentirao trenutnu političku situaciju u BiH s posebnim osvrtom na predsjednika RS Milorada Dodika.

Kako kaže Mijatović, Dodik je decenijama navikao da sa svojim dugogodišnjim partnerima iz Sarajeva igra igrokaz nacionalističkog nadjačavanja.

“Skoro dvije decenije su on i njegovi partneri iz Sarajeva, dokazivali ko je veći “patriota” dok je zajednička pljačka naroda funkcionisala po ključu”, kaže Mijatović.

Trojka predvođena SDP-om, dodaje on, je izabrala teži put i na mrak odgovorila svjetlom, na sukob odgovorila pruženom rukom.

“Taj model sad već jasno se pokazao kao poguban po Dodika, on je danas potpuno u brisanom prostoru i u nikad većem sukobu sa čitavom međunarodnom zajednicom.

Dodiku slijedi kraj, a jedini ko ga pokušavavaju spasiti su njegovi decenijski partneri iz Sarajeva koji su u očaju jer su u opoziciji, kao i Dodikova “opozicija” u RS-u koja decenijama zapravo drži Dodika na vlasti u nadi da će jedan dan postati Dodik.

Vaše šuplje “patriotske” priče ne prolaze, Dodiku slijedi brutalan obračun sa modernim svijetom, on ide sa političke scene, ali sa njim odlaze i decenijski nacionalistički partneri iz Sarajeva.

Bosna i Hercegovina se brani mudrom politikom i čestitom politikom, a na šupljom jednonacionalom pa iz kog god naroda da dolazili!!!

Trojka predvođena SDP-om će ovu zemlju vratiti na pravi kurs svidjelo se to vama ili ne, matrice ćemo razbiti nacionalistima svih boja u oba entiteta budite sigurni!”, zaključio je Mijatović.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba