fakta.ba

Milatović odbio poziv za obilježavanje neustavnog 9. januara: Uskoro dolazim u Sarajevo

Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore u intervjuu za Vijesti.me govorio…

Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore u intervjuu za Vijesti.me govorio je o našoj zemlji, ali i istaknuo da neće 9.januara prisustvovati na proslavi neustavnog Dana Republike Srpske.

Naime, on je u intervjuu za Vijesti.me kazao da je pozvan, ali da neće doći.

“Znate moj stav koji se tiče cjelovitosti BiH, to je naša državna politika, to je i moj stav. Imam jako dobar odnos sa sva tri člana predsjedništva, i sa Komšićem i sa Bećirovićem i sa gospođom Cvijanović. Nakon posjete Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, moja naredna bilateralna posjeta u okviru regiona bit će Sarajevu, i to je već načelno dogovoreno sa Bećirovićem, koji preuzima predsjedavanje Predsjedništvom BiH, čini mi se negdje krajem marta, početkom aprila”, rekao je Milatović.

Potom je dodao:

“Upravo ću i na taj način pokazati svoj odnos prema cjelovitosti BiH, uvažavajući oba njena entiteta, i Republiku Srpsku, i Federaciju BiH, i ono što je trenutno dio njihovog zajedničkog dogovora. Što se tiče ostalih državnih zvaničnika Crne Gore, svako će svojim djelovanjem pokazati određene političke stavove”, zaključio je Jakov Milatović.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba