fakta.ba

Milošević nakon novog neuspjeha: Nemam nijednu riječ zamjerki

Milošević nakon novog neuspjeha

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj sedmim porazom.

Večerašnjim porazom od Slovačke (1:2) na stadionu Bilino polje u Zenici okončala je ovogodišnje neuspješne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

“Zmajevi” su izgubili od Slovačke 1:2 na Bilinom polju pa će kroz baraž tražiti prolaz.

Selektor Savo Milošević bio je zadovoljniji nego prije tri dana nakon debakla od Luksemburga.

“Žao mi je momaka, ali osjećaj je potpuno drugačiji nego poslije utakmice u Luksemburgu. Nemam ni jednu riječ zamjerki.

Čak smo i sa deset igrača išli gore. Možemo biti zadovoljni onim što su pružili momci. Rezultat je takav kakav jeste. Opet neke sudijske odluke… Ali, opet, nemamo za čim da žalimo”, kazao je selektor Milošević za BHT1, dodavši:

“Taktički smo sve ispoštovali. Vidjela se ideja. Čak i više, kada smo ostali sa igračem manje. U svim fazama igre smo djelovali bolje.

Bašić je debitovao, izdržao je cijelu utakmicu u tom ritmu i dobili smo još jednog igrača pred baraž. Da ne bude da hvalim previše, pokušavam da budem realan”.

Da li selektor ima slika o timu?

“Otprilike imam. Teren može i mora biti jedino mjerilo. Sada mi je mnogo jasnije. Dobili smo još neke igrače. Ima još nekih koji su me iznenadili, ali otom potom, nema utakmica do marta, pričat ćemo. I momci su sada sigurni da mogu.

Kada osjete na terenu da mogu, to je najbitnije. I kada smo ostali sa deset, išli smo gore da damo gol. Znači da imaju vjere”, kazao je Milošević.

Povratak Ahmedhodžića?

“Mislim da smo se sa njim već dogovorili i da se on vraća, svakako ću ga posjetiti. Ali ne samo njega, nego 15-ak igrača i objasniti im šta nas čeka u baražu”, poručio je Milošević.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba