fakta.ba

Ministar Dizdar posjetio porodice Osmanović i Omerović: Naša podrška bit će ustrajna kao i borba ovih povratnika

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je…

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je ponovo posjetio povratničke porodice Osmanović i Omerović u Podrinju, iskazujući opredjeljenje resornog ministarstva za  pomoć i podršku.

Porodicu Osmanović u Cerskoj prije nekoliko mjeseci zadesila je tragedija. Nosioca domaćinstva Hariza Osmanovića usmrtila je poljoprivredna mašina prilikom obavljanja redovnih poslova.

Povratnik Mirsad Omerović je pak prije mjesec priveden u prostorije Policijske uprave Srebrenica.

Razlog je njegov status na društvenim mrežama u kojem je negodovao održavanje koncerta  na 28. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar je u oba slučaja posjetio porodice i iskazao podršku.

Uz poruku da će podrška Ministarstva biti “ustrajna kao i borba ovih povratnika”, ministar Dizdar danas je boravio u posjeti porodicama Omerović i Osmanović.

“Obično se ‘u prvi mah’ svi odazovemo i ponudimo pomoć, nakon čega te porodice budu prepuštene same sebi. Što se nas tiče, obećanje prema ovim porodicama je ispunjeno.

Radi se o povratničkim porodicama. Moja obaveza je da podršku koju smo obećali ispratimo do kraja i budemo njihova stalna podrška. Drago mi je ako su ove porodice vidjele oslonac u nama. Sretni smo ako povratnici osjete našu podršku kada im je ona najpreča”, poručio je, između ostalog, Dizdar.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba