fakta.ba

Ministar Dizdar posjetio povratničko naselje Šurmanci

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je…

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je danas povratničku zajednicu u naselju Šurmanci, gdje je s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Čapljina Adem-ef. Šutom i predstavnicima povratnika razgovarao o nedavnim dešavanjima.

Naime, u ovom naselju posljednjih nekoliko dana evidentirano je nekoliko nasrtaja na mesdžid, kao i na privatne kuće tamošnjeg stanovništa.

Ministar Dizdar je iskazao podršku povratnicima, naglasivši da vjeruje da će nadležni policijski organi osigurati pravo na sigurnost stanovništu ovog područja.

– Danas smo posjetili povratnike u Čapljini, koji su nas informirali o nedavnim događajima, kazavši da su roditelji tinejdžera uputili izvinjenje zbog počinjenog. Razgovarali smo o pitanjima koja se tiču svakodnevnog života stanovništva i izazovima s kojima se suočavaju, te smo obećali podršku. Pohvalna je reakcija svih ljudi koji su doprinijeli smirivanju tenzija, kao i reakciju roditelja tinejdžera, lokalne vjerske zajednice na okolnosti koje se odnose na nasrtaje na imovinu povratnika u naselju Šurmanovci – kazao je ministar Dizdar. 

Također, ministar je posjetio i Medžlis Čapljine gdje je razgovarao o potrebama za izgradnju vjerske infrastrukture u povratničkim mjestima – saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba