fakta.ba

Hrnjić razgovarao sa Zannijem o inovativnim rješenjima u oblasti zaštite od poplava

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je…

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je s Andreasom Zannijem, voditeljem konzorcija Jumbo Block koji razvijaju inovativna rješenja u oblasti zaštite od poplava.

Tokom sastanka prezentirana su rješenja ovog konzorcija u oblasti zaštite od poplava i  zadržavanja kišnice kroz upotrebu ekološki prihvatljivi građevinskih materijala ali i mogućnostima njihove ponovne upotrebe i reciklaže građevinskog materijala.

Ministar Hrnjić ukazao je na potrebu otvaranja proizvodnih pogona na području Bosne i Hercegovine koji bi primijenili ovu ili sličnu tehnologiju te ponudili rješenja koja bi našu zemlju učinila manje ranjivom kada su u pitanju poplave.

“Potreba za kvalitetnim rješenjima će iz godine u godinu, posebno zbog klimatskih promjena, biti sve izraženija te će proizvodi koji omoguće što bolje, ekološki prihvatljive načine odbrane od poplava, osvojiti prostor na tržištu. S obzirom na poplave koje našu državu pogađaju iz godine u godinu, važno je promišljati o izgradnji proizvodnih kapaciteta u Bosni i Hercegovini koji bi primjenom ove ili slične tehnologije doprinijeli odbrani od poplava“, kazao je ministar Hrnjić po okončanju sastanka.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba