fakta.ba

Ministar Hurtić posjetio Regionalni odbor Merhameta u Banjaluci

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid…

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas je, 15. maja 2023. godine, posjetio Ured Regionalnog odbora Merhameta u Banjaluci i razgovarao sa direktorom Jasminom Spahićem.

Direktor Spahić je informisao ministra Hurtića o projektima Merhameta na području ovog Regionalnog odbora, te govorio o problemima s kojima se ova humanitarna organizacija suočava. Naveo je da posjetu ministra Hurtića smatra podrškom Merhametu i osnaživanju Bošnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. 

Ministar Hurtić je govorio o planovima i aktivnostima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u narednom periodu, posebno o aktivnostima koje se odnose na humanitarne organizacije, ističući važnost buduće zajedničke saradnje. 

Na sastanku je rečeno da je posjeta ministra Hurtića Regionalnom odboru Merhameta u Banjaluci, ujedno i prva posjeta jednog ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba