fakta.ba

Ministar Mijatović posjetio USK, obišao i nekoliko proizvodnih pogona

Ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt Federacije Bosne i Hercegovine…

Ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović posjetio je Unsko-sanski kanton (USK), gdje je obišao nekoliko proizvodnih pogona te se sastao i razgovarao s općinskim načelnicima i gradonačelnicima.

Prvu službenu posjetu prvenstveno je iskoristio kako bi se upoznao sa eventualnim problemima, potrebama i zahtjevima privrednika u tom kantonu.

-Svakako da će nam prioritet biti da pokušamo napraviti rastećenje ličnih dohodaka, plata u Bosni i Hercegovini. Previsoka je stopa doprinosa, bez dileme. Sasvim je jasno da je to u ovom trenutku akutni problem svih privrednika u Federaciji BiH. Nadam se da ćemo to uspjeti do kraja godine, jer bismo time omogućili da poslodavci povećaju plate. Rasterećenjem doprinosa na lične dohotke, stvorili bismo i uslove da barem donekle zaustavimo odlazak ljudi iz Bosne i Hercegovine, naročito potentne radne snage – izjavio je ministar Mijatović.

Federalni ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt ovom je prilikom privrednike i čelne ljude Ključa, Sanskog Mosta, Bihaća, Velike Kladuše i Bosanske Krupe informisao i o brojnim mogućnostima i razvojnim šansama koje omogućavaju različiti programi i grantovi.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba