fakta.ba

Ministar Sevlid Hurtić posjetio Goražde, sastao se sa premijerom, ministrima u Vladi i gradonačelnikom

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid…

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas je, 21. februara 2023. godine, boravio u radnoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu i Goraždu.

U sjedištu Vlade BPK je održao zajednički sastanak sa premijerom Edinom Ćulovom, ministrom za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Senadom Čeljom i ministrom za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojanom Krunićem.

Ministar Hurtić je naglasio da je cilj posjete sagledavanje situacije i potreba u ovom kantonu u oblasti izbjeglih i raseljenih lica, kako bi se mogli planirati budući projekti. Također, na sastanku su rezimirani i dosadašnji brojni projekti, a u koje je bilo uključeno Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. 

Domaćini su upoznali ministra Hurtića sa trenutnom situacijom u kantonu, planiranim projektima, problemima koji opterećuju povratnike, ali i projektima koji se odnose na vjerski turizam. U tom kontekstu je razgovarano o budućoj saradnji BPK i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. 

Ministar Hurtić je održao sastanak i sa gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem, s kojim je također razgovarao o projektima stambenog zbrinjavanja, ističući da je cilj da se u narednim godinama zatvore svi kolektivni centri u cijeloj državi.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba