fakta.ba

Ministar Sevlid Hurtić posjetio Prijedor i Kozarac: Najavio nove projekte

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid…

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je boravio u posjeti Prijedoru i Kozarcu.

U prostorijama Gradske uprave je održan sastanak sa gradonačelnikom Prijedora Slobodanom Javorom, na kojem je razgovarano o projektima koji su realizovani na području ovoga grada, a u kojima je učestvovalo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Ministar Hurtić je najavio da će u narednom periodu biti raspisan novi javni poziv, što otvara mogućnost za realizaciju novih zajedničkih infrastrukturnih projekata u gradu Prijedoru.

Hurtić je posjetio i povratničku Mjesnu zajednicu Rizvanovići, gdje je završen projekat asfaltiranja i ograđivanja dječijeg igrališta pored škole u ovom mjestu. Radi se o projektu koji je većinski finansiralo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, uz pomoć Grada Prijedora, a čiji je cilj obezbjeđivanje kvalitetnog prostora za fizičku aktivnost djece u ovoj mjesnoj zajednici.

U okviru posjete Prijedoru, ministar Hurtić se u Kozarcu sastao i sa hafizom Amirom ef. Mahićem, glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Kozarac, s kojim je razgovarao o trenutnoj situaciji i odnosima u ovom mjestu.

Zajedno sa ministrom Hurtićem, današnjim sastancima i posjetama je prisustvovao i Mirsad Duratović, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba