fakta.ba

MINISTRICA ĐAPO POTPISALA UGOVOR / Nacionalni park “Una” dobiva 500.000 KM

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Javnog…

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Javnog preduzeća Nacionalni park „Una“ Amarildo Mulić potpisali su danas ugovor o prenosu odobrenih sredstava za finansiranje programskih aktivnosti ovog nacionalnog parka.

Iz Budžeta Federacije BiH za ove namjene u 2023. godini izdvojeno je  500.000 KM. Odobrena sredstva Nacionalni park „Una“ koristit će namjenski u skladu sa prihvaćenim Programom rada, za tekuće poslovanje i planirane aktivnosti.

– Nacionalni park „Una“ u nadležnosti je Federalnog ministarstva okoliša i turizma i mi godinama finansiramo rad ove ustanove. Nacionalni park je istinsko prirodno blago Bosne i Hercegovine i zasigurno predstavlja turistički potencijal koji u budućnosti može biti motor razvoja Krajine, ali i cijele Federacije. U tom smislu zaslužuje i našu, ali i podršku drugih institucija svih nivoa vlasti – naglasila je ministrica Đapo.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba