fakta.ba

Ministrica Pozder razgovarala sa predstavnicima EBRD-a o projektima iz oblasti okoliša i turizma

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder razgovarala je sa…

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder razgovarala je sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o mogućim pravcima i modalitetima buduće saradnje u okviru oblasti okoliša i turizma. 

Predstavnici EBRD-a su objasnili prethodne aktivnosti na kojima je rađeno, uobičajeni „bottom up“ pristup koji oni prakticiraju, a što predstavlja direktnu saradnju sa općinama kada je u pitanju upravljanje otpadom i to sa regionalnim centrima otpada Živinice i Regionalnom deponijom Mošćanica u Zenici. Također su istakli da bi koordinacija navedenih aktivnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma u budućnosti bila od velikog značaja.

Ministrica Pozder je istakla da je u prethodnom periodu održala niz sastanaka sa domaćim i međunarodnim organizacijama, među kojima i sa Svjetskom bankom, USAID, UNDP, te da će se u narednom periodu unutar Ministarstva sublimirati projektni prijedlozi i ideje, odrediti prioriteti u skladu sa strateškim ciljevima, kako bi se našao najbolji model saradnje u cilju izbjegavanja dupliciranja aktivnosti.

Predstavnici EBRD-a su također iskazali zainteresiranost za određene projekte koji se tiču energetske efikasnosti i turističkog sektora, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba