fakta.ba

Miroslav Ćiro Blažević ukopan u zagrebačkoj Aleji velikana na Mirogoju

Nakon komemoracije u dvorani Vatroslav Lisinski, na zagrebačkom groblju Mirogoj…

Nakon komemoracije u dvorani Vatroslav Lisinski, na zagrebačkom groblju Mirogoj održan je posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića.

Legendarni Ćiro preminuo je nakon duge bolesti 8. veljače, u 88. godini.

Na posljednjem ispraćaju govorio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, a zatim je lijes s tijelom Miroslava Blaževića prevezen do posljednjeg počivališta u Aleji velikana. Uz zvukove francuske šansone spušten je u zemlju te završio zemaljski put legendarnog Ćire.

Uz izloženi Blaževićev lijes izmjenjivale su se počasne straže u kojima su bili njegovi bivši igrači, predstavnici Dinamove šampionske generacije iz 1982. te “vatreni” koji s kojima je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Bili su tu i njegovi kolege treneri, petorica izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, Igor Štimac, Niko Kovač, Ante Čačić i Dalić, dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza, kao i poznate osobe iz drugih sfera javnog života s kojima se Ćiro često družio.

Uz Blaževićev odar bili su izloženi njegovi najveći trofeji, osobne nagrade i priznanja, a tamo su bili i dječaci odjeveni u dresove svih klubova i reprezentacija koje je Ćiro vodio u bogatoj trenerskoj karijeri.

Blaževića su na posljednji počinak ispratili i predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Ispraćaj je počeo pjesmom “Otišao je s mirisom jutra”, nakon čega se Zlatko Dalić posljednji put oprostio od “trenera svih trenera”.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba