fakta.ba

Mostovi u Zenici osvijetljeni crvenom bojom u znak solidarnosti s Turskom

U znak solidarnosti s narodom Turske zbog katastrofalnih zemljotresa koji…

U znak solidarnosti s narodom Turske zbog katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zatražio je da mostovi u Zenici tokom vikenda budu osvijetljeni crvenom bojom – bojom zastave Turske.

Razorni zemljotresi pogodii su i susjednu Siriju. 

Prema dosadašnjim podacima, više od 21.000 ljudi izgubilo je živote, a nebrojeni drugi ostali su bez domova, dok je u zemljotresima urušena 3.741 zgrada.

U Turskoj je proglašena sedmodnevna žalost, a brojne zemlje su ponudile svoju pomoć među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je Zaključak kojim su odobrena sredstva u iznosu od 10.000 KM za pomoć Turskoj.

Kasumović je također danas uputio telegrame saučešća pobratimskim gradovima Zenice u Turskoj i to Üsküdaru (Istanbul), Karşıyaki (Izmir) i Kahramankazanu (Ankara).

Prethodno je telegram saučešća uputio Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini i njegovoj ekselenciji ambasadoru Sadiku Babüru Girginu, a povodom snažnog zemljotresa koji je pogodio južna područja Republike Turske.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba