fakta.ba

Muhamed Hasanović: Državni budžet bi trebao biti veći za 40 miliona KM

Muhamed Hasanović, zamjenik ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine

Muhamed Hasanović, zamjenik ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine, u intervjuu za Oslobođenje i O Kanal otkrio je kako bi danas trebala biti održana sjednica Fiskalnog vijeća BiH.

Na toj sjednici bi, prema informacijama koje nam je rekao Hasanović, trebao biti utvrđen fiskalni okvir budžeta za tekuću godinu.

– Postoje neke informacije da su lideri stranaka koje čine vladajuću koaliciju dogovorili iznos budžeta koji bi trebalo da bude na narednu godinu, te po nekim mojim informacijama danas bi trebalo da zasjeda fiskalno vijeće koje bi trebalo da utvrdi fiskalni okvir budžeta za 2024. godinu i nakon toga krećemo u proceduru izrade i usvajanja budžeta, rekao nam je Hasanović.

Istakao je i da bi ovogodišnji budžet trebao biti veći za 40 miliona u odnosu na prošlu godinu.

– Ja vjerujem ako to danas bude usvojeno da ćemo nekad do kraja februara imati budžet. Budžet za 2024. godinu bi trebalo da bude veći za nekih 40 miliona u odnosu na 2023. To znači da je u 2023. budžet bio milijarda i 315 miliona, što znači da u 2024. godini budžet bi trebalo da iznosi milijardu i 355 miliona, kazao je on.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba