fakta.ba

Mujakić: Imao sam dva sna. Prvi da zaigram za FK Sarajevo, drugi da budem reprezentativac

Bivši stoper Sarajeva je nastupao za omladinske selekcije Bosne i…

Među debitantima u redovima “Zmajeva” uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. je i Nihad Mujakić.

Bivši stoper Sarajeva je nastupao za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Sada se nada i prvim minutama u dresu A-reprezentacije.

Ovaj defanzivac turskog Ankaragucua (25) ne krije oduševljenje zbog dolaska u nacionalni tim.

“Poziv u A-reprezentaciju je za mene ispunjenje sna. Ranije sam izjavio da sam imao dva sna. Da zaigram za FK Sarajevo, što mi se ostvarilo i da budem reprezentativac svoje zemlje, a taj mi se sad ostvaruje.

Želim da pokažem da nisam slučajno tu i da opravdam ovaj poziv. Spreman sam došao na okupljanje i motivisan da radim i da se pokažem u najboljem svjetlu“, rekao je Mujakić, prenosi Nogometni savez BiH.

Mujakić očekuje pozitivne rezultate u posljednja dva meča kvalifikacija.

„Pred nama su završne utakmice u ovim kvalifikacijama koje moramo shvatiti najozbiljnije jer su nam one priprema za baraž.

Nemamo puno vremena i siguran sam da ćemo period koji imamo za pripremu iskoristiti na najbolji način, kako bismo utakmice odigrali što kvalitetnije i ostvarili pobjede“, rekao je odlični stoper.

“Zmajeve” očekluju dueli sa Luksemburgom i Slovačkom.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba