fakta.ba

Na vrhu Vlašića podižu se jarbol i zastava u čast rahmetli generala Mehmeda Alagića

Početkom augusta je na Ljutoj gredi na planini Vlašić održana…

Početkom augusta je na Ljutoj gredi na planini Vlašić održana tradicionalna centralna manifestacija pobjede, ponosa, slobode i jedinstva “Ljuta greda 2023” u organizaciji boračkih udruženja s područja Travnika.

Iako bez zvaničnog otvorenja, 18,5 metara visoki spomenik – ljiljan, dobio je ime po legendarnom komandantu Armije Republike Bosne i Hercegovine Mehmedu Alagiću i sa sobom nosi mnoštvo simbolike i poruka, kako je tada istaknuto, i prijateljima i onima koji to nisu.

Međutim, odavanju počasti generalu Alagiću tu nije kraj. Načelnik Travnika Kenan Dautović objavio je na svom Facebooku nekoliko fotografija na kojim se vidi kako teku pripreme za podizanje jarbola i zastave u čast ovom vojskovođi na vrhu planine Vlašić.

  • Pripreme za jarbol i zastavu rahmetli generala Alagića. Kota 1928 a kada se završi bit će na 1.944 metara nadmorske visine. Odmah do repetitora na Paljeniku. Zajedno s Ljutom gredom i Galicom, činit će jedan istinski kompleks pobjede i ponosa. Dobro došli – naveo je Dautović.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba