fakta.ba

Načelnik Travnika: Travničani su beskrajno tužni, možda ulica dobije ime po Ćiri Blaževiću

Travničani su beskrajno tužni zbog smrti legendarnog trenera Miroslava Ćire…

Travničani su beskrajno tužni zbog smrti legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, inače rođenog Travničanina, i na nekoliko načina odat će počast ovom velikanu grada, kazao je Feni danas načelnik Travnika Kenan Dautović (SDA).

“Reakcije ljudi u gradu su jednostavno beskrajna tuga. Travničani svog Ćiru ispraćaju s puno emocija ali i zahvalnosti za sve što je uradio. Otišao je jedan čovjek koji je obilježio jedno historijsko poglavlje pogotovo u sportskom, ali i širem društvenom dijelu”, rekao je Dautović.

Iako je ne sebi svojstven način najavljivao da se kraj bliži, Ćirina smrt ipak je zatekla sve, dodao je načelnik.

“Još ćemo smisliti na koji način dostojanstveno obilježiti njegov odlazak. Zahvalni smo Bogu što je mogao biti nazočan prilikom dodjele titule počasnog građanina Travnika. Sigurno ćemo razmišljati u smjeru da ovjekovječimo njegovo ime na simboličkom nivou kroz neki spomenik ili ulicu koja će nositi ime trenera svih trenera”, rekao je Dautović.

On je najavio da će izaslanstvo Općine Travnik prisustvovati posljednjem ispraćaju legendarnog trenera.

“Delegacija općine na čelu s predsjedavajućom Općinskog vijeća Vlatkom Lovrinović i sa mnom nazočit će sprovodu legendarnog trenera na zagrebačkom Mirogoju. U komunikaciji smo s njegovom porodicom”, kazao je travnički načelnik.

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević.

Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, metastazirala.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba