fakta.ba

Najavljen tradicionalni teniski turnir “Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2023”

Povodom održavanja turnira "Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2023"…

Povodom održavanja turnira “Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2023” – Memorijal Namik Terzimehić, Juan Antonio Samaranch i Juan Maria Tintore, danas je u prostorijama Kantona Sarajevo održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo Adisa Kušundžija, direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić, te predsjednik Izvršnog odbora Teniskog kluba “Tenis Pro 1996” Haris Kafedžić.

Kako je istakao organizator, turnir je plod dugogodišnje saradnje između Kraljevskog teniskog kluba „Barcelona 1899“ i TK „Tenis Pro 1996“ Sarajevo, kao i velikog prijateljstva između gradova Sarajeva i Barcelone, a namijenjen je takmičarima do 16 godina.

Ministar Magoda je u svom obraćanju kazao kako je ovo najveći projekt iz teniskog sporta u Sarajevu, te kako ima čast najaviti održavanje ovog tradicionalnog teniskog turnira, koji ove godine obilježava 27. godišnjicu.

Dodao je kako je Ministarstvo kulture i sporta KS značajnim finansijskim sredstvima podržalo organizaciju ovogodišnjeg turnira, te da je turnir izuzetno važan i značajan, kako za Kanton Sarajevo, tako i za našu državu.

“Više od stotinu mladih teniserki i tenisera iz 31 države će doći na ovaj turnir, i siguran sam da će se u svojim karijerama uvijek rado sjećati Sarajeva i širiti pozitivne priče o atmosferi, koja vlada u našem gradu”, naglasio je ministar Magoda, uz poruku kako će Ministarstvo kulture i sporta uvijek i bezrezervno biti uz naše najbolje tenisere, te kako to mora biti obaveza svih institucija.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba