fakta.ba

Najboljoj bh. plivačici Lani Pudar dodijeljen stan u Sarajevu

Općina Centar danas je u Sarajevu dodijelila moderno uređen stan…

Općina Centar danas je u Sarajevu dodijelila moderno uređen stan najboljoj bh. plivačici Lani Pudar.

Ključeve su joj uručili načelnik Srđan Mandić i vijećnik Denis Challenger.

Mandić je izrazio zadovoljstvo što je Općina Centar dobila novu stanovnicu, našu zlatnu Lanu Pudar.

– Vrhunskim rezultatima koje je donijela u našu zemlju Lana nas je zadužila da pokažemo da cijenimo rad, trud, zalaganje i predanost. Zadovoljstvo nam je što će od danas Lana Pudar biti stanovnica općine Centar.

Lana je građanka svijeta, a nama je privilegija da je ona odabrala za mjesto boravka u Sarajevu upravo općinu Centar.

Lana je našu zemlju u svijetu predstavila na najbolji mogući način, a najmanje što možemo učiniti zauzvrat je da joj omogućimo adekvatne uslove za daljnji napredak i trenažni proces – poručio je Mandić.

Prošle godine porodica Pudar uputila je zahtjev za dodjelu stana Komisiji Općinskog vijeća Centar za poslove iz stambene oblasti. Tadašnji predsjednik Komisije, vijećnik Denis Challenger bio je i inicijator dodjeljivanja stana Lani Pudar, a prijedlog je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Centar.

Veliko hvala Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću i svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj stan uredi. Čast mi je i zadovoljstvo kada vidim koliko ljudi i koliko ova općina cijeni uspjehe koje sam ostvarila.

Stan će mi biti od velikog značaja za ugodan boravak u glavnom gradu tokom trenažnih procesa – poručila je Lana Pudar.

Stan od 78 kvadratnih metara prije uručenja ključeva prošao je kroz kompletnu rekonstrukciju. U zajedničkoj akciji učestvovale su društveno-odgovorne kompanije
.

Lana Pudar je u 2023. godini osvojila devet evropskih i svjetskih medalja, od čega pet zlatnih, dvije srebrene i dvije bronzane medalje.

Učestvovala je na 12 velikih finala, ostvarila dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te postigla šest rekorda, dva evropska juniorska, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svjetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva.

Zahvaljujući našoj sireni iz Mostara, himna Bosne i Hercegovine postala je uobičajena melodija na svim značajnijim plivačkim takmičenjima u Evropi i svijetu. I s novim stanom, nema sumnje da će joj uslovi biti lakši, a rezultati još bolji.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba