fakta.ba

NESTVARNI PRIZORI / Nacionalni park „Una“ pod snijegom kao iz bajke

Snijeg koji je sinoć počeo padati u BiH i šire…

Snijeg koji je sinoć počeo padati u BiH i šire vratio nam je zimsko raspoloženje, ali i idilične pejzaše širom naše države.

Posebno je lijepo u području Nacionalnog parka „Una“ u Krajini. Kako su naveli iz ovog javnog preduzeća, visina snijega u pojedinim dijelovima Parka znatno varira, pa je tako na području Gorjevca (ulaz br.1), Dubovskog (skretanje sa M5 ka Orašcu i Kulen Vakufu) i Dulibe oko 30 centimetara snijega. Na prilaznom putu ka Štrbačkom buku iz smjera Orašca preko ulaza br. 3 Ćelije, snijeg je visok oko 5 centimetara. I danas je još uvijek moguć obilazak Štrbačkog buka.

  • Stanje na cestama M5 i R408 u zoni Parka je dobro i čišćenje snijega je redovno uz manje količine snijega na kolovozu na pojedinim dionicama. Ulaz br. 1 Gorjevac je zatvoren do daljnjeg zbog visokog snijega, a ulaz br. 5 Milančev buk u Martin Brodu je otvoren za posjete – naveli su iz NP „Una“.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba