fakta.ba

Nikšić na sajmu u Mostaru poručio: Zajedno moramo kreirati stabilno okruženje

Novoizabrani premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas…

Novoizabrani premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas prisustvuje Međunarodnom sajmu gospodarstva koji je otvoren u Mostaru.

Tom prilikom, Nikšić je izjavio da u trenutku mnoštva izazova sa kojima se suočava društvo i šira evropska zajednica, danas više nego ikada, u vrijeme rastuće polarizacije u svijetu trebaju nam inicijative koje integriraju, promoviraju saradnju i povezuju.

– Ekonomija je jedan od ključnih integrativnih činitelja društva. Zato je Mostarski sajam važan događaj koji zavrijeđuje pažnju i podršku – naveo je Nikšić.

On kaže da prisustvo premijera Srbije i Hrvatske te predsjedavajuće Vijeća ministara BiH šalje važnu poruku.

– To je pozitivna poruka o razumijevanju potrebe naše uzajamne sradnje za dobro ljudi sa obje strane bh. granice te unutar BiH. Pristustvo međunarodnih predstavnika smatram potvrdom snažnog povrataka i angažmana EU koja je otvorena i spremna sarađivati s novim vlastim u BiH na svim razinama kako bi i naša zemlja krenula jače u integracije u EU – naveo je Nikšić.

Nikšić je izjavio da saradnja svih potrebna za uspješna rješavanje problema.

– Potreban je predan rad i saradnja svih nas te nedvosmislena podrška međunarodne zajednice prije svega naših partnera EU, SAD i Velike Britanije. Partner sajma Izrael jedna je od značajnijih svjetskih ekonomija s kojima moramo graditi prisne odnose. Na nama u BiH je da ispravno, savjesno i sa pažnjim koristimo vlastite resurse, a internacionalana i saradnja s našim komšijama mora se koristiti kao dodatni razvojni impuls za ekonomiju regije – istakao je premijer FBiH.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba